Friday, 3 September 2010

☺Retorik


"Abang sanggup renang lautan api demi membuktikan cinta abang pada sayang"

Hah, kalau ada sesiapa berkata sebegini kepada kamu, maka tolongla amek lighter dan nyalakan api pada tapak tangannya. Nescaya tu pun dia tak sanggup.


Hoh, this is what ppl called - retorik

28 comments:

ふあなチン said...

haha ;.;

durrah khairuddin said...

bila time mengurat, perempuan tu lah yang paling manis.
bila tyme kapel, da start masam sikit.. nmpak slh sikit kne marah, tp masih ade romantiknya..
bila dah kahwin, hoh! jalan jauh2. macam tak kenal je.. bagi halwa pun jadi rasa kopi

Noor Farizahani said...

aha :))
manisnyaaa
haishhh
sanggup saja renang lautan api
cuma rentas lautan atlantik or lautan hindi dulu
aha :))
tengok sanggup ke x..

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

fna ; kenapa aku trasnlet jadi Chin Fu lubang hah? =$

durrah ; jangan risau. durrah punya terbalik :)

iza ; haha betol2. sweet talker je lobeh. aha

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

*translet!

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...
This comment has been removed by the author.
ふあなチン said...

lol. it was supposed to be fna-chin ^^ tapi 'fa' takde dlm suku kate jepun so 'fu' insteadl, huhu lol lubang apa?

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

'Chin Fu lubang' hahahaha tegolak den.
tanya aku ke. aku lagi la tak paham pape. heheee

Putera Tidur said...

hahhaa....amat benarlah apa yg ko kata tu yana.

p/s:haah la, syarifah zulaika pny.
silap. mekaseh atas teguran

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

ececehh, putera tidur dah kembalii

Arabaz said...

"abg sanggup renang laut mati utk ayang biarpn abg tenggelam"

pna dga org ckp mcm ni?

hhaha

Putera Tidur said...

Hahaha...
Rise from the dead!
Tapi dgn bangganya mengaku tidak pernah berfacebook spnjang bulan ramadhan ni

ふあなチン said...

muaz > ecewah, mengotakan kate kate la before ramadhan start dlu, GRATS :)

Putera Tidur said...

ふあなチン > cik minah jepun yg manyak update tapi x kasi org len baca, ini Putera Tidur lah, beta cakap beta buat...hahaha...

ふあなチン said...

ceh cynical gile, lol. me too ape, i do everything that i said, only they took a few 'trials' before it went to permanent mode? haha. eh bagi je baca, every posts has been given appropriate time what, maybe the posts wont give you any benefits if you read it, thats y God didnt give you His permission to do so, hee :)

Putera Tidur said...

the problem is i havn't touched ma laptop for 20 days until dis afternoon (hebat x?), dats y i didn't hav the chance 2 read it.

p/s:2nd chance mayb? hahahhaa...
n hepi bufday btw(wish kat cni je ah, dah fb ngah deactivate kan. tumpang lalu eh yana?)

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

oh lalu lalu. buat mcm rumah sendiri ye

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

cane kau buat ek muaz? tahan x pgg laptop?

Putera Tidur said...

hahahaha...
ko nak mintak tips ah ni eh?
snang je, nama pon bulan ramadhan.
bukan tahan nafsu makan je,nafsu facebook, nafsu marah, nafsu laptop dan semua jenis nafsu yg ada. ikut kemampuan masing2.

p/s:walaubagaiamanapun, nafsu aku untuk tidak study maseh aku x mampu nak tahan. adoi +_+
ni cuak ni, 2nd year cmne ah

ふあなチン said...

haha hebat laa, serious salute! lol. *serious*. 2nd chance takde la sebab sepanjang 20 hari tu da 2nd, 3rd, and 4th skali kot? haha. irony en wktu putera tidur bgun dri tidur la deccdreamer meninggal dunia web, hehe ^^

may God bless yr efforts btw! good way untuk uzzlah btw :)

and thanks fr the wish!

yana > tak macam irony ke post kau yg paling ringkas is the post yg paling banyak comment. haha

Putera Tidur said...

putera tidur bangun dari tidur, deccentricdreamer g dreamland ah...hahahhaa....
xde 2nd chance pon xpe, aku pon blom update lg blog aku so kira fair ah.

yana>lupa nk ckp tq kasi tumpang lalu n lupa nk btaw yg lighter tu jgn nyala kat tapak tangan, nyala kat bibir dia je. kasi hangus tebu yg dia tanam kat tepi bibir tu

ふあなチン said...

lol, nice usage of words u got there ^^ haha tkya la 'lawan2' blog, mari la kte fikir cara untuk memantapkan persatuan as biro lol tak macam semangat plak en*

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

hihi puteratidur dgn deccentricdreamer saje je an =,=

oik aku biro kebajikan bawah muaz! haha. muaz, jpa cane? serious tatau nak kontek kau cane spnjg kau mhilang ni haha

Putera Tidur said...

hahaha...lupa plak aku ni'exco'
tp exco pada nama je ah, kerja x penah buat pon +_+
bagus ah tu ada smangat, teruskan!

haah ah, yana bawah aku. jpa cane apa? aku ke? alhamdulillah dapat. sape lg yg dapat ah? ko dpt? fana dapat?

p/s:aku rasa ah yana, post ko yg kali ni dah jd cm status facebook ah. komen kemain banyak lg. tinggal xle nk 'like' je

ふあなチン said...

ah tkde tkde, tahun 2 ni aku tau kte sume wat keje, lol, bukan aku sorang je kene pupuk smangat, kau jgak bserte dia, dia, dia, dan mereka yg lain, haha

wah congrats! aku tk apply pn la, huhu

tau tape, baik smbung kat latest post je, haiyo -_-

Nur Liyana Mohamad Rushdan said...

jpa tak terima aku =,= haha, so cane kau, nak pilih jpa ke maiwp. aku tgk bebudak jpa ni sume buntu. haha. tengok cam aku ng fana, ada hikmah gak tak dapat jpa hehehe :)

muaz> tahun depan kita semangat sikit lar kebajikan. kita buat sanah helwa stiap 2 bulan atau ikut masa yang sesuai. Haha, cadangan dr beberapa org.

Putera Tidur said...

fana>ok, bagus2 ada smangat. jom!

yana>apa susah, amek je dua2. maut jgn dicari, rezeki jgn ditolak, jodoh jangan ditangguh.

sanah helwah tiap dua bulan eh? bole2, ko siapkan kertas kerja pastu nt aku sign. nt kita tgk ah sama ada diluluskan@tidak ok?

ふあなチン said...
This comment has been removed by the author.
 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign