Sunday, 11 July 2010

☺ Handphone hilang :(

Alkisahnya :

Sebelum exam midsem 2010. Hari Selasa. Kira-kira 2 hari before cuti midsem 2 minggu. Best gila. Dah nak cuti :D. Seperti biasa. Hari tu hari sekolahhh. Pergi kuliah cm biasa pagi2.

pagi : Kuliah
petang : Lab Biochemistry

Maklumla. Dekat2 nak cuti. Masing2 dah cam malas2 nak belajar enn. Eh aku je kot. Ramai je yang rajin. Bagus budak-budak tu. Err sorry kalau mak ayah baca ni. Hehe saya telah ponteng lab biochem. wawawa.
Kawan ajak pegy Abas. Best2. Withdraw duit dekat HSBC. Jalan2. Makan2. Huhu aku apelagi. Tak tau la knapa malas sangat nak pegy class en. Ikut je ahh. Gulp. Jahatnya. Sooooo dipendekkan cerita. Phone saya hilang. Dalam sebuah kenderaan awam oke. Kat sini takmau la cerita macam mana hilangnya. Buat sakit hati je :(

Pic kat sebelah ni bukan phone yang hilang tu. uwaa. Takperlu laa bgtau phone apa. Tapi murah je ^^ Murah2 pun, sedih lar. Berderai air mata ni. Haha.
okok tapi tula sbnarnye yang nak bagitau. Phone saya hilangg kat mesir ni. Tak sampai setahun pun guna tauuu, tapi hilang bulan Feb. Bagitau kat parents masa bulan july. hihi :P takut seyyyh. Itu pon mesej je kat mak. Tak berani kot nak call. Skype apatah lagi. Nampak muka. Seram2.Tapi bila dah bagitau oke je. Alhamdulillah heee =D Selama beberapa bulan, saya hnya pakai phone org saja. Hee muka tak malu. Takde mood nak beli phone baru. Tapi tapi, saya still pakai num lama ye kawankawan. Sim yang hilang tu memang sim etisalat (mesir punya). Tapi num dah renew kat etisalat centre. Hehe nasib baik bole pakai lagi kredit dlm nya. Banyak kot! Adela beberapa genih =,=

Tapi tulaaah kot. Inilah balasannya. Saya terima. Mungkin disebabkan saya telah ponteng lab biochemistry. Ingat terer sangat ke biochem sampai nak ponteng2. Maalish dukturah! :(. Orang kata kat bumi mesir ni, tuhan nya balasan on the spot je. Tapi memang la saya insaf. Tak mau ponteng2 class lagi.

Ya Allah, jika memang kehilangan telefon bimbitku lebih bererti bagiku daripada memilikinya, maka aku lebih memilih kehidupan tanpanya, asalkan dekat dengan-Mu, daripada aku hidup dalam kelalaian ya Allah.
Allah sedang berbicara denganku tentang sabar & ikhlas.
Sabar, Ikhlas -: itu islam
dan aku seorang muslim.

9 comments:

fitry ismail said...

waaaa!!!!name ak da ade kat wall nih la...haha...:D

Liyana Rushdan said...

kemba enn :)

Anonymous said...

Alhamdulillah..sedar pun Cik Liyana yg degil ni..:p

Liyana Rushdan said...

oh mr anonymous. saya degil ya. :D

FiKhRi said...

ye..anda mmg degil..kalo jalan, anda xnak mengelak..org lain yg kene mengelak anda..haha :p

Liyana Rushdan said...

oh fikhri rupenye mr anon tu. apa elak2 apa ni. tk fhm.

Boy said...

salam...2 la...spe soh ponteng kelas...kn dah hilang...dah2...g cepat mntak maap kt doktor yg ngajar 2..hehe

Liyana Rushdan said...

sy tau awk sape BOY! heh baik2 =)

pak cik senget said...

padan muke.hp msuk air laot pena kn?...skg hilang?...pasni??...hp 2 terbang kot...hahaha

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign