Sunday, 25 July 2010

☺Medic is An Art

we did this ourselves


comel kan? inilah sel yang menyerupai sel yang terdapat di dalam badan manusia aka animal cell

kalau bijak, cuba tuan hamba teka apakah dia :

1-greenish with yellow in the middle

2-the pink one with triplet microtubules hehe

3-the purple organelle which's the biggest one

4-the green one with red chickenpox hahah

5-the yellow next to the green one. tapi yang ini sihat walafiat without chickenpox haha

cepat2. nanti dapat hadiaah.



Ini pula nama dia incek golgi apparatus. comel kan nama incek ni. haha asek comel je.
aaa nak tahu macam mana buat dia? senang je. amek tanah liat ikut kale kau suka lepas tu penyek dan adun adun dan membentuknya sebegini. then transport vessicle dia tuh korang bole buat pakai baby crystal. haha. sebelum tu rendam dulu baby crystal tuh dalam air. bagi dia gebu. haha akhirnya boleh lah pamirkan. comel kannnnn :)

creds to : fatihah azleen, nur hazira, kamil, mior :) kami bina ini sama-sama.

banyak lagi projek yang kami telah siapkan. will post them later ! hehe tunjuk creativiti.

btw, siapa kata medic takde lifeee?

10 comments:

Anonymous said...

some people r addicted to b a doctor, even it is not a best thing ever....hahaaaa

Fna Ishak said...

ni projek cikgu amir ke? hahaha ;p

Fna Ishak said...

1 - mitochondria
2 - centrioles
3 - nucleus
4 - rough ER
5 - smooth ER

ok hadiah! :D haha

durrah khairuddin said...

macam makanan.. yummy!

Putera Tidur said...

gmbr 1st tu aku ngat kek

Liyana Rushdan said...

fnaaaa, nnt balik mesir aku belanja fetirah bilaban k! kau jawab dgn amat baik. mesti histo pawe. ecehhh :)

durrah ng muaz ni sama je. haha ape lah korang ni

ash of wrath said...
This comment has been removed by the author.
ash of wrath said...

lawa ah
creative!
mcm ko lak yg buat :P

Fna Ishak said...

setakat bende basic tu sume org pn boleh T.T diorang je tanak jawab, keke. haha okay aku tnggu fatirah aku :p

Liyana Rushdan said...

asiah. kitorang yang buat kot! tak caya ek? HAHA. tanya fana. belajar dgn cikgu amir mmbuatkan kita creative kan? hee

 
Template by suckmylolly.com - header candies by Tayoindesign